A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

Kálium-szorbát 1 kg kimért

Cikkszám: CUAD00019
Kiszerelés: 1 kg
A kálium-szorbát a szorbinsav (E 200) káliumsója. A természetben a madárberkenye (Sorbus aucuparia) gyümölcsében fordul elő. Gátolja az élesztők, a penészgombák és néhány baktérium növekedését. Nincs csíraölő hatása, ezért csak higéniailag kifogástalan termékek eltarthatóságát hosszabbítja meg. Hatékonysága savas közegben (ph<6,5) a legnagyobb. Felhasználása a szorbinsavéhoz hasonló, de sokkal jobban oldódik. Vízben és zsírban is oldódik. A tartósítóhatáshoz szükséges mennyiségben nem befolyásolja az élelmiszer ízét. Előállítás A kálium-szorbátot többlépcsős kémiai reakcióval szorbinsavból szintetizálják. Használat A kálium-szorbát használatára ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint a szorbinsavra (E 200). Az anyagot emellett a szárított nyers kolbász és sonka felületi kezelésére is használják (max. 1.500 mg/kg). A borgyártásban is használják, hogy a biológiai savbontók működését gátolják, illetve a maradék cukor utóerjedését megakadályozzák. A borra vonatkozó, különleges előírások miatt azonban a borospalackokon nem kell jelölni. Maximális adagolási szint bor esetében 200 mg/kg. A kálium-szorbát az aroma- és enzimkészítmények fontos tartósítószere. Kozmetikumoknál és a rágódohánynál is engedélyezett. Biztonság A kálium-szorbát veszélytelennek számít. Az anyagot az emberi zsír anyagcsere teljes mértékben lebontja.
4 340 Ft
4 340.00 Ft / kg




Betöltés...

 db
Rövid ismertető: Élelmiszer-adalékanyagként jele (E200)

Mások ezt tették vele a kosárba

17 661 Ft
17 660.62 Ft / kg
3 500 Ft
3 500.00 Ft / kg